VEM ÄR JAG? 

VARFÖR MERA KÄRLEK?

Jag är en nyfiken och kreativ person som brinner för personlig utveckling, men jag är också väldigt empatisk med mycket kärlek och erfarenhet att dela med mig av. Jag har utvecklats från att ständigt vara lite stressad och missnöjd med livet till att känna mig lugn, trygg och väldigt glad och lycklig. En utmaning för mig har varit att jag aldrig känt att jag riktigt passat in i yrkeslivet. Jag arbetade som konsult och projektledare, men även som linjechef framförallt inom IT och bank.
Det är relativt nyligen som jag förstått att jag ingår i kategorin av sk. högkänsliga personer. Detta för med sig att jag är väldigt intuitiv och inkännande och tar in och bearbetar alla sinnesintryck på djupet. 
Under alldeles för många år upplevde jag att det var fel på mig och att jag inte riktigt passade in någonstans. Att jag var för svag och känslig och aldrig räckte till eller var tillräcklig. Idag vet jag mycket bättre och har lärt mig att ta hand om mig själv genom att kombinera olika verktyg som yoga, meditation, mantrasång, andningsövningar och att vara nära naturen, men en av de allra viktigaste insikterna är hur viktigt det är att lyssna på och ta hand om min kropp. Att ge den vad den behöver och då menar jag allt från mat, vila och sömn till stimulans, aktivitet, äventyr, närhet och beröring. Det finns så mycket otroligt mycket klokhet och visdom i våra kroppar. För mig blir den bara viktigare och viktigare som min vägvisare här i livet och numera är jag alltid mån om att respektera den och ta hand om den på allra bästa sätt. 
Många ignorerar sina kroppar och blir till och med arga för att det gör ont någonstans i stället för att se det som ett värdefullt budskap om att något inte står riktigt till. Allt hänger ju ihop kropp, själv och sinne. Har vi ont någonstans eller om något inte känns bra finns det alltid en orsak till det. Vi tar ofta våra kroppar för givet och glömmer bort att de är vårt heliga tempel under hela vår livstid här på jorden, som älskar oss, aldrig sviker och bara vill vårt bästa. Det finns så mycket att lära sig genom den.

Jag är oändligt tacksam för livet och den resa jag gör och känner mig hedrad av att få dela mina gåvor med dig.

.

Jag startade företaget Merakärlek för att jag tycker att det behövs mera kärlek i vårt samhälle. Vi behöver känna mer kärlek till oss själva, varandra, våra kroppar, hela våra liv och naturen. Alldeles för många går runt och är stressade eller deprimerade istället för att uppskatta livet som den gåva det faktiskt är. Den sociala ohälsan är hög liksom att utmattningsdepressioner är vanliga. Rädsla är tyvärr en känsla som präglar mångas liv idag. Rädsla för att inte duga eller räcka till och vara älskade, rädsla för det materiella som att inte ha något arbete eller inkomst eller att kunna pensionsspara tillräckligt, rädsla för att bli sjuka eller dö vilket blivit väldigt tydligt för många under Coronapandemin. Tyvärr finns aldrig någonsin några garantier för livet och det är viktigt att ta vara på varje dag för vi vet aldrig vad som väntar oss runt hörnet. Vi behöver stanna upp, lyssna inåt och ta hand om oss själva mycket mycket mer. Bli sanna mot oss själva och öppna våra hjärtan för att bli mer närvarande och kärleksfulla istället för att bedöva oss med slösurfande på sociala medier, tv-tittande, alkohol, mat, socker och mediciner bara för att nämna några exempel. 

Om jag bara kan stötta och eller hjälpa en eller ett fåtal personer att känna mer kärlek till sig själva genom att utföra de olika behandlingarna jag erbjuder så känner jag att det är både värdefullt och meningsfullt att göra det jag gör! Jag kan inte komma på något annat jag vill ägna mig åt än att bidra till att skapa en mer kärleksfull värld och tillvaro.    

 

 

Här är några delar av min resa

Min pilgrimsvandring på nästan 800 kilometer startade i Saint-Jean-Pied-de-Port i Frankrike

De senaste åren har varit väldig spännande för mig och jag har gjort en lång resa både fysiskt och mentalt. Sommaren 2019 bestämde jag mig för att jag göra mitt livs resa. Den startade med en pilgrimsvandring ”Camino de Santiago” i Frankrike och Spanien på ungefär 800 kilometer, vilket tog över 5 veckor. Det var magiskt och underbart vackert att vandra hela dagarna och vara så nära naturen ofta i ensamhet.

Min första resa till Indien

Efter pilgrimsvandringen bar det av till Indien där jag gjorde en Ayurvedisk detox en sk. ”Panchakarma” av kropp, själ och sinne under tre veckor. Det var också en fantastisk upplevelse och även om det var lite utmanande ibland mådde jag fantastiskt bra efteråt. Jag kände mig så ren och lätt i hela kroppen och full med energi samtidigt som jag var lugn och fokuserad i sinnet. Kan inte komma på någon bättre beskrivning än att jag mådde som en liten prinsessa helt enkelt.

När jag tog emot mitt internationella
yogacertifikat i Indien

Direkt efter Thailand bar det av tillbaka till Indien igen för att genomföra en yogalärarutbildning på en månad som också var helt fantastiskt och gav mig ett internationellt lärarcertifikat. Jag fick lära mig massor kring den yogiska vetenskapen och filosofin, Ayurveda och dess filosofi, Meditation, Mantrasång och Andning (Pranayama) samt Asanas (Core Hatha Yoyga stretching). Övriga relevanta utbildningar jag genomfört de senaste åren är Tantra Terapeut och Zen Coach vilka också utvecklat mig massor men jag har även fördjupat mig i kroppsterapi och sk.kropps dearmorering.

Anlände drygt 5 veckor senare till Santiago de Compostela i Spanien

Under min utbildning till massör och
kroppsterapeut i Thailand

Efter detta begav jag mig till Thailand för att utbilda mig till massör och kroppsterapeut vilket var både roligt och utvecklande. Jag fick med glädje lära mig en mycket användbar och professionell metod för massage och kroppsterapi. Kroppen är något av det viktigaste vi har anser jag och därför måste vi vara rädda om den. Jag har alltid älskat min kropp och därför var det helt fantastiskt att få insikt i denna holistiska djupgående helande metod som ökar både energiflödet i kroppen och bidrar till självläkning. Bara att genomföra kursen bidrog till läkning genom alla praktiska övningar vi utförde på varandra.
sv_SESvenska
en_GBEnglish (UK) sv_SESvenska